Oryginalna japońska, jasna pasta Shiro Miso Hanamaruki (krócej dojrzewająca), o bardzo delikatnym, słono-słodkim posmaku.

Opis

Oryginalna japońska, jasna pasta Shiro Miso Hanamaruki (krócej dojrzewająca), o bardzo delikatnym, słono-słodkim posmaku.

Jest to tradycyjna japońska, gęsta pasta wyprodukowana ze sfermentowanej soi, ryżu z dodatkiem soli i drożdży fermentacyjnych.
Najczęściej pasta używana jest do sosów, marynat, kiszonych (piklowanych) warzyw lub mięs, gulaszów, a także mieszana z dashi, będącym bazą miso-shiru (zupa miso) - najpopularniejszej zupy w Japonii. Miso wykonane z wysokiej jakości ziaren soi o jasnym kolorze i orzeźwiającym smaku. Jest to białe miso ryżowe typu Koshi dla restauracji. Dobrze komponuje się z każdym rodzajem dashi, takim jak bonito, wodorosty i suszone sardynki, ale „Ichiban dashi”.

Skład: woda, soja, ryż, sól, alkohol.

Wartość odżywcza w 100g:
energia: 816kJ/195kcal,
tłuszcz: 6,1g (w tym kwasy nasycone 1,0g),
węglowodany: 23,9g (w tym cukry 6,7g),
białko: 11,2g,
sól: 12,0g.

Cechy

Cechy produktu
PRODUCENT:
CERTYFIKAT:
RODZAJ:
KRAJ POCHODZENIA:
KUCHNIA:
Kod EAN:
  • 4902401152011

Zapytaj o produkt

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i mają do niej zastosowanie Polityka prywatności i Warunki korzystania z usługi Google.