Miso to tradycyjna gęsta pasta japońska produkowana ze sfermentowanego ryżu, pszenicy lub soi, z solą i drożdżami.
- PRODUCENT:
- CERTYFIKAT:
- RODZAJ:
- KRAJ POCHODZENIA:
- KUCHNIA:
- Kod EAN:
- 4902401145044
Opis
J13500 Miso Okahsan Hanamaruki (mild) 500g Miso to tradycyjna gęsta pasta japońska produkowana ze sfermentowanego ryżu, pszenicy lub soi, z solą i drożdżami. Najbardziej tradycyjna odmiana miso sporządzana jest z soi. Najczęściej gęsta pasta używana jest do sosów, kiszonych (piklowanych) warzyw lub mięs, a także mieszana z dashi, tworząc misoshiru, najpopularniejszą zupę w Japonii. Okasan w języku japońskim oznacza matka, a więc Miso Okasan jest to Miso Matki. Biała (jasna) pasta Miso o łagodnym, lekko słonym i słodkawym smaku używana jest do zup, gulaszów, marynat i sosów. Skład: woda, soja 34%, ryż, sól, alkohol.
Cechy
PRODUCENT: | |
CERTYFIKAT: | |
RODZAJ: | |
KRAJ POCHODZENIA: | |
KUCHNIA: | |
Kod EAN: |
|