Miso to tradycyjna gęsta pasta japońska produkowana ze sfermentowanego ryżu, pszenicy lub soi, z solą i drożdżami.

Miso Okahsan Hanamaruki (mild) 500g/20 e*

Indeks katalogowy: J13500

Opis

J13500 Miso Okahsan Hanamaruki (mild) 500g

Miso to tradycyjna gęsta pasta japońska produkowana ze sfermentowanego ryżu, pszenicy lub soi, z solą i drożdżami. Najbardziej tradycyjna odmiana miso sporządzana jest z soi. Najczęściej gęsta pasta używana jest do sosów, kiszonych (piklowanych) warzyw lub mięs, a także mieszana z dashi, tworząc misoshiru, najpopularniejszą zupę w Japonii. Okasan w języku japońskim oznacza matka, a więc Miso Okasan jest to Miso Matki. Biała (jasna) pasta Miso o łagodnym, lekko słonym i słodkawym smaku używana jest do zup, gulaszów, marynat i sosów.

Skład: woda, soja 34%, ryż, sól, alkohol.

Cechy

Cechy produktu
PRODUCENT:
CERTYFIKAT:
RODZAJ:
KRAJ POCHODZENIA:
KUCHNIA:
Kod EAN:
  • 4902401145044

Zapytaj o produkt

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i mają do niej zastosowanie Polityka prywatności i Warunki korzystania z usługi Google.